HTML

T-Mobile Vairy Text 2 (Alcatel OT-806) blog

Élet a T-Mobile Vairy Text 2 (Alcatel OT-806) készülékkel. Ha érdekel, miket tud, miket nem tud, és hogy hogyan teljesít a hétköznapokban egy nem teljesen átlagos telefonfelhasználó szemével.

Friss topikok

  • VT2 tulaj: Milyen forrásból szerezted azt az információt, hogy az OT-806-ban 208 MHz-es processzor van? Véle... (2011.05.12. 12:22) Kitekintő: OT-910 és barátai
  • Forestjo: No, megvettem! Szokni kell ezt a kezelést. Én eddig idegenkedtem az érintős bizgentyűktől, de úgy ... (2011.03.08. 21:32) Újabb tapasztalatok

Linkblog

Közelebbi ismerkedés 3. rész

2011.02.18. 22:03 :: vt2freak

Ejtsünk néhány szót arról is, hogy e-könyv olvasóként mennyire használható a VT2!

Olvasóprogram

A főmenüben elsőként furcsálltam, hogy nem dokumentum-olvasó (-nézegető) programot lehet találni, hanem rögtön E-könyv felirattal látható egy ikon. A mai napon sikerült csak megfejtenem, hogy mit is jelent ez: a program kizárólag TXT és PDB (ez utóbbit használta a Z22-esem is) formátumú e-könyveket hajlandó olvasni, semmi mást. Tehát sem DOC, sem PDF nem olvasható alapból a készüléken. (Megjegyzés: a GM360 beépített dokumentum-nézegetőjével TXT is gyötrelem olvasni, nem hogy bonyolultabb megjelenésű fájlokat, mint XLS vagy PDF...) Ráadásul a TXT fájlokat nem képes ANSI kódolással hibátlanul meglepni (a Windows alapból ilyenbe ment nekem), a tucatnyi kódolás közül azonban, amelyet ismer a telefon, aránylag hamar sikerült közös nevezőt találnom: az UTF-8 formátumban elmentett szövegfájlokat hibátlanul jeleníti meg.

Olvasás

A jó hír az, hogy amint sikerült megtalálni a kompatibilis kódolást, a program maga nagyon kezesnek bizonyul, és aránylag széleskörűen testre is lehet szabni:

  • állítható a betűméret
  • állítható a szöveg igazítása
  • állítható, hogy a teljes képernyőn jelenjen-e meg a szöveg
  • állítható a lapozás illetve görgetés mikéntje
  • a beállításokat (elméletileg) a fájlhoz menti
  • a hangerő állító gombbal lehet lapozni/görgetni a szöveget

Imádom a hangerő gombot

Újfent meg kellett állapítanom, hogy a VT2 igen jól átgondolt, a riválisokén túlmutató navigációs lehetőségekkel rendelkezik, hiszen a hangerő gomb a menükben történő navigálásra is alkalmas, míg például a GW300 erre nem képes, holott azon nincs is érintőképernyő (és ezért azon a középső, négyirányú gombbal lehet lépkedni). Ez pedig nagyon kényelmes a VT2-n.

Szólj hozzá!

Címkék: olvasás tapasztalatok txt gw300 e könyvek gm360 z22 pdb

A bejegyzés trackback címe:

https://vairytext2.blog.hu/api/trackback/id/tr802671598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása